Dünya Mülkü Bir Rüzgar Gibidir?

Konusunu Sadeport Portalında Görüntülemektesiniz!..
İçeriği en güncel bilgiler ile yer alan detaylı Şekilde Sadeport Forumlarında paylaşılmışdır.

- Sadeport.com | Dünya Mülkü Bir Rüzgar Gibidir? - Sadeport Forum

Sonbahar

Tecrübeli Üye

“Dünya Mülkü Bir Rüzgâr Gibidir.”

Sonra karınca:

“Ey Nebiyallâh! Hak Teâlâ’nın sana ihsan ettiği nimetlerinden birini söyler misin?” diye sual etti.

Hazreti Süleyman:

“Sabah gidişi bir aylık mesafe, akşam dönüşü yine bir aylık mesafe olan rüzgârı, bana binek kıldı.” dedi.

Karınca:

“Bunun manasının ne olduğunu bilir misin?” diye sual ettikten sonra:

“Sana dünya mülkünden ne verdiysem, hepsi bir rüzgâr gibidir; gelir ama payidar kalmaz.”

Nitekim:

“Dünyaya güvenen, rüzgâra güvenmiş gibidir.”

denilmiştir.

Ve Süleyman Aleyhisselâm’ın Duası…

Süleyman Aleyhisselâm, karıncanın bu sözlerini işitince:

“Artık onun sözünden, gülercesine tebessüm etti ve dedi ki:

‘Yâ Rabbi! Bana ilham buyur, bana ve anne-babama in’âm buyurmuş olduğun nimetine şükredeyim ve senin razı olacağın sâlih amelde bulunayım. Beni, rahmetinle sâlih kullarının zümresine idhal buyur.’”

(Rûhu’l-Beyân, Neml Sûresi, 19. âyet-i kerîme tefsirinden)

Bir karıncanın sözünde, bir peygamberin tebessümünde ve ardından yükselen bir duada…

Dünyanın ne kadar geçici, nimetin ne kadar emanet ve insanın ne kadar kolay gaflete düşebileceğine dair ne büyük bir nasihat saklıdır.

Rabbimiz bizleri, sahip olduklarımızla büyüyenlerden değil; sahip olduklarımızın sahibini unutmayanlardan eylesin. Âmin.

Dini Konular sadeport.com, Dünya Mülkü Bir Rüzgar Gibidir? sadeport, forumları, ibadet, inanç konuları, dini açıklamalar, İslam bilgileri, ahlak, dini içerikler
🎧 SADEPORT RADYO