Pixie
Acemi Üye
Duştan Sonra Vücut Bakımı Nasıl Yapılmalı? Doğru Bakım Sırası Nedir?
Duştan Sonra Vücut Bakımı Nasıl Yapılmalı? Doğru Bakım Sırası Nedir?
Duş aldıktan sonra çoğumuz yüz bakımımıza dikkat ediyoruz ama vücut bakımını bazen ikinci plana atabiliyoruz. Oysa özellikle duş sonrasında cildin nemini korumak için yapacağımız birkaç küçük dokunuş oldukça önemli olabilir.Benim merak ettiğim konu şu: Duştan çıktıktan sonra vücut bakımında doğru bir sıra var mı?
Özellikle vücut peelingi, nemlendirici, vücut yağı ve benzeri ürünleri kullananların hangi ürünü ne zaman uyguladığını merak ediyorum.
Duştan sonra vücut neden kuruyabilir?
Çok sıcak suyla uzun süre duş almak cildin doğal yağlarını azaltabilir ve cildin daha kuru veya gergin hissedilmesine neden olabilir.Bu nedenle çok sıcak su yerine ılık su tercih etmek ve duşu gereğinden fazla uzatmamak cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir.
Duştan çıktıktan sonra cildi havluyla sertçe ovalamak yerine nazikçe kurulamak da iyi bir alışkanlık olabilir.
Nemlendirici ne zaman uygulanmalı?
Vücut nemlendiricisini duştan sonra cilt tamamen kurumadan, hafif nemliyken uygulamak birçok kişi için pratik bir yöntemdir.Bu şekilde cildin mevcut nemini korumaya yardımcı olmak mümkün olabilir.
Özellikle dirsek, diz, bacak ve topuk gibi daha kuru hissedilen bölgelere biraz daha fazla özen gösterilebilir.
Vücut peelingi ne zaman yapılmalı?
Peeling günlük yapılması gereken bir bakım değildir.Cildin ihtiyacına ve kullanılan ürünün özelliklerine göre uygun aralıklarla yapılabilir. Çok sık veya sert peeling yapmak ise cildi tahriş edebilir.
Peeling yaptıktan sonra cildi nemlendirmek de bakımın önemli bir parçası.
Vücut yağı mı, nemlendirici mi?
Bu konuda benim de kafam karışıyor.Vücut losyonları veya kremleri cildi nemlendirmek için kullanılırken, vücut yağları cildin yumuşak hissetmesine ve nemin korunmasına yardımcı olabilir.
Bazı kişiler ikisini birlikte kullanmayı seviyor. Ancak burada da kullanılan ürünün yapısı ve cildin ihtiyacı önemli.
Çok fazla ürün kullanmak yerine cildimizin gerçekten neye ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışmak daha mantıklı olabilir.
Basit bir duş sonrası bakım rutini nasıl olabilir?
Karmaşık bir rutin oluşturmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Örneğin:
Duş → nazikçe kurulama → nemlendirici → ihtiyaç duyulan kuru bölgelere ekstra bakım şeklinde oldukça basit bir rutin uygulanabilir.
Peeling kullanılacaksa bunu günlük rutinin bir parçası yapmak yerine cildin ihtiyacına göre ayrıca planlamak daha uygun olabilir.
Siz duş sonrası hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Ben özellikle deneyimlerinizi merak ediyorum.Duştan çıkar çıkmaz vücut nemlendiricinizi sürüyor musunuz?
Vücut yağı kullananlar memnun mu? Peeling konusunda hangi sıklığı tercih ediyorsunuz?
Bir de kuru dirsek, diz veya topuklar için gerçekten faydasını gördüğünüz bir bakım yöntemi varsa paylaşabilir misiniz?
Belki hep birlikte pratik ve güzel bir duş sonrası bakım rutini oluşturabiliriz.
Kategori:
Saç & Vücut Bakımı
Ilgili Konular:
Gece Uyurken Saçları Açık mı Bırakmalı, Toplamalı mı?
Saçların Elektriklenmesi ve Kabarıklığı Nasıl Önlenir?
Isı Koruyucu Saç Ürünleri Gerçekten Gerekli mi? Nasıl Kullanılmalı?
Saçları Her Gün Yıkamak Zararlı mı? Saç Yıkama Sıklığı Nasıl Olmalı?
İnce Telli Saçlar İçin Bakım Rehberi