🪻🪻 *|•ALLAH BENİ SEVİYOR MU•|*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konusunu Sadeport.com Portalında Görüntülemektesiniz!..
Bu içerikte konuya dair en güncel bilgiler ve Sadeport forumlarında yer alan detaylı paylaşımlar sunulmaktadır.

- Sadeport.com | 🪻🪻 *|•ALLAH BENİ SEVİYOR MU•|* paylaşımını detaylı inceleyebilirsiniz.

Zeynep

Çalışkan Üye

🪻🪻
*|•ALLAH BENİ SEVİYOR MU•|*

Ali Tantavî anlatır:
*“Bir gün aklıma ‘Acaba Allah beni seviyor mu?’* sorusu takıldı.

Derken *Allah’ın, kullarına olan sevgisinin Kitabında zikredilen bazı özelliklere sahip kimseler için olduğunu düşündüm ve nefsimin bunlardan hangisine sahip olduğunu görmek için bu vasıfları zihnimde canlandırmaya başladım.*

*Ama soruma bir türlü cevap bulamamıştım!*

Bulduklarım şuydu:

*● Allah takva sahiplerini sever. Ben ise kendimi onlardan saymaya cesaret edemedim.*

*● Allah sabırlı davrananları sever. Ben ise sabrımın az olduğunu hatırladım.*

*● Allah cihad edenleri sever. Ben ise tembelliğimi ve gücümün zayıflığını aklıma getirdim.*

*● Allah Muhsin olanları sever. Ben ise bu vasıftan ne kadar da uzaktım!*

Zihin dünyamdaki araştırmamı bitirdiğimde, nefsim için Allah’ın seveceği bir vasıf bulamamaktan korktum.

Amellerimi gözden geçirdim, gördüm ki onların çoğu tembellik, riya bulantısı ve günahlarla karışmış.

*◾En sonunda aklıma Allah Teâlâ’nın şu buyruğu geldi:*

إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ

*‘Şüphesiz ki Allah çokça tevbe edenleri sever.’*
(Bakara, 222)

*Böylelikle tevbenin sanki benim ve benim gibiler için olduğunu hemen anladım. Bunun ardına hemen:*

*‘Estağfirullah ve etûbu ileyh/*
Allah’ım Senden af diliyor, Sana tevbe ediyorum’,

*‘Estağfirullah ve etûbu ileyh/* Allah’ım Senden af diliyor, Sana tevbe ediyorum’,

*‘Estağfirullah ve etûbu ileyh/* Allah’ım Senden af diliyor, Sana tevbe ediyorum’... demeye başladım.

*Belki de bu sayede Allah’ın sevdikleri arasına girmiş olurum.”*
Rabbim sevdiği kullardan olmayı nasip eylesin 🤲

🪻🪻 *|•ALLAH BENİ SEVİYOR MU•|* dini konular ve bilgiler, 🪻🪻 *|•ALLAH BENİ SEVİYOR MU•|* ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.