Mert-Kaan
Forum Sahibi
MacBook için Ücretsiz PDF Düzenleme ve Okuma Programları
MacBook için Ücretsiz PDF Düzenleme ve Okuma Programları -
PDFsam ile PDF Birleştirme, Bölme ve Düzenleme
MacBook kullanıcıları için ücretsiz PDF okuma ve düzenleme programları, PDF birleştirme ve bölme rehberi
MacBook kullanıcıları için PDF dosyalarını düzenlemek, birleştirmek veya bölmek artık çok kolay! PDFsam Basic ve benzeri ücretsiz programlar, PDF dosyalarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde yönetmenizi sağlar. Bu rehber, kurulumdan temel kullanım adımlarına kadar her şeyi adım adım anlatmaktadır.
1. PDFsam Programını İndirme ve Kurulum
- PDFsam resmi sitesine gidin: https://pdfsam.org/download-pdfsam-basic/
- MacBook uyumlu sürümü indirin ve DMG dosyasını açarak programı “Applications” klasörüne sürükleyin.
İpucu: Kurulum sırasında varsayılan ayarları kullanın, böylece program hızlı ve sorunsuz çalışır.
2. PDF Dosyalarını Açma ve Okuma
- PDFsam veya diğer PDF okuyucu programı açın.
- Dosya > Aç seçeneği ile PDF dosyanızı seçin.
- Dosyayı sayfa sayfa inceleyebilir veya arama özelliklerini kullanabilirsiniz.
PDF okuyucular genellikle metin arama ve sayfa atlama gibi işlevlerle zaman kazandırır.
3. PDF Birleştirme
- Menüden Merge (Birleştir) seçeneğini seçin.
- Birleştirmek istediğiniz PDF dosyalarını ekleyin.
- Sıralamayı kontrol edin ve Run butonuna tıklayın.
İpucu: PDF dosyalarını mantıklı sırada birleştirmek, düzenli ve okunabilir sonuç verir.
4. PDF Bölme
- Menüden Split (Böl) seçeneğini seçin.
- Sayfa aralıklarını belirleyin veya her sayfayı ayrı PDF olarak kaydedin.
- Run butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
Büyük PDF’leri bölmek, paylaşımı ve yazdırmayı kolaylaştırır.
5. PDF Düzenleme ve Not Ekleme
- PDFsam temel sürümü ile metin düzenleme sınırlıdır, ancak Draw/Annotate özelliği ile not, vurgulama ve çizim ekleyebilirsiniz.
- PDF editörleri (ör. PDF-XChange veya LibreOffice Draw) ile metin düzenlemeleri yapabilirsiniz.
İpucu: Ücretsiz PDF editörleri ile görsel ve not ekleme işlemleri, profesyonel görünümlü dosyalar oluşturmanızı sağlar.
6. PDF’i Dışa Aktarma ve Paylaşma
- Düzenleme ve birleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra dosyayı kaydedin.
- PDF’i e-posta, bulut depolama veya USB ile paylaşabilirsiniz.
PDF formatı, cihazlar arası uyumluluk ve kolay paylaşım için idealdir.
Özet ve SEO İpucu: MacBook kullanıcıları için PDFsam Basic, PDF dosyalarını birleştirme, bölme ve not ekleme gibi işlemler için ücretsiz ve güvenli bir araçtır. Adım adım rehber ile PDF yönetimi artık çok kolay!