Mevlana Hazretlerine göre Gülün güzel kokma nedeni?

Konusunu Sadeport Portalında Görüntülemektesiniz!..
İçeriği en güncel bilgiler ile yer alan detaylı Şekilde Sadeport Forumlarında paylaşılmışdır.

- Sadeport.com | Mevlana Hazretlerine göre Gülün güzel kokma nedeni? - Sadeport Forum

Sonbahar

Tecrübeli Üye

`Mevlana Hazretlerine göre Gülün güzel kokma nedeni`

Mevlana Hazretleri der ki; "Önemli olan gül tabiatlı olabilmektir. Yani bu dünya bahçesinde, dikenleri görüp onlardan incinip, dikenleşmek değil, araya kış gibi çileler girse bile onları, bahar iklimiyle kucaklayarak bütün aleme bir gül olabilmektir."

"Gül, o güzel kokuyu diken ile hoş geçindiği için kazandı. Bu hakikatı gülden de işit. Bak o ne diyor;

"Dikenle beraber bulunduğum için neden gama düşeyim, neden kendimi kedere salayım? Ben ki gülmeyi o kötü huylu dikenin beraberliğine katlandığım için elde ettim, onun vesilesiyle aleme güzellikler ve hoş kokular sunma imkanına kavuştum..."

Hz. Ali (R.a) ait olduğu söylenen bir söz vardır; "Sen kendisini koparan elde kokusunu bırakan çiçek gibi ol"
Vesselam...

Dini Konular sadeport.com, Mevlana Hazretlerine göre Gülün güzel kokma nedeni? sadeport, forumları, ibadet, inanç konuları, dini açıklamalar, İslam bilgileri, ahlak, dini içerikler
🎧 SADEPORT RADYO