Pixie
Acemi Üye
Saçların Elektriklenmesi ve Kabarıklığı Nasıl Önlenir?
Saçların Elektriklenmesi ve Kabarıklığı Nasıl Önlenir?
Bazı günler saçlarımızı ne kadar güzel şekillendirsek de dışarı çıktığımız anda bütün emek boşa gidiyor.Ben de özellikle şu konuyu merak ediyorum: Saçların elektriklenmesini ve kabarmasını azaltmak için gerçekten işe yarayan yöntemler neler?
Saçlar neden elektriklenir?
Saç elektriklenmesinin tek bir nedeni yok. Kuru hava, saçın nemini kaybetmesi, sürtünme, sık ısı kullanımı ve saç yapısına uygun olmayan bakım alışkanlıkları elektriklenmeyi artırabilir.Özellikle kış aylarında havanın daha kuru olması ve kıyafetlerle saç arasındaki sürtünme bu durumu daha belirgin hale getirebilir.
Saç çok kuru olduğunda da kabarma ve elektriklenme daha kolay görülebilir.
Saçların kabarmasını azaltmak için neler yapılabilir?
Öncelikle saçın nem dengesini korumaya çalışmak önemli.Saç tipine uygun bir şampuan ve saç kremi kullanmak, saçları çok sıcak suyla yıkamamak ve bakım ürünlerini saçın ihtiyacına göre seçmek yardımcı olabilir.
Duştan sonra saçları havluyla sert şekilde ovalamak yerine nazikçe suyunu almak da saç tellerine uygulanan sürtünmeyi azaltabilir.
Saç kurutma şekli de önemli
Saçı kuruturken çok yüksek sıcaklık kullanmak yerine daha kontrollü bir ısı tercih edilebilir.Ayrıca saç tamamen kuruduktan sonra sürekli taramak veya fırçalamak bazı saç tiplerinde kabarmayı artırabilir.
Özellikle kıvırcık ve dalgalı saçlarda saçın doğal şeklini bozmayacak şekilde taramak daha iyi sonuç verebilir.
Elektriklenen saçlar için küçük öneriler
Gün içinde saçın elektriklendiğini fark ettiğimizde birkaç basit yöntem işe yarayabilir:- Saç tipine uygun nemlendirici bakım ürünleri kullanmak
- Saçı gereğinden fazla yıkamamak
- Çok sıcak su kullanmamak
- Saçı sert havlularla ovalamamak
- Isı ile şekillendirmeyi mümkün olduğunca azaltmak
- Saç uçlarına uygun bir bakım ürünü uygulamak
- Kuru havalarda saçın nem ihtiyacına daha fazla dikkat etmek
- Saç aksesuarlarında sürtünmeyi artırabilecek malzemeleri mümkün olduğunca azaltmak
Saten veya ipek yastık kılıfı gerçekten işe yarıyor mu?
Son zamanlarda özellikle saten ve ipek yastık kılıflarının saç elektriklenmesini ve sürtünmeye bağlı kabarmayı azaltabileceği çok konuşuluyor.
Bunun herkes için mucizevi bir çözüm olduğunu düşünmemek gerekiyor ama saç ile yastık arasındaki sürtünmeyi azaltması bazı kişiler için faydalı olabilir.
Ben açıkçası bunu deneyenlerin deneyimini merak ediyorum.
Sizin saçlarınız elektrikleniyor mu?
Özellikle kış aylarında saçlarınızın elektriklenmesi ve kabarması artıyor mu?Deneyip gerçekten faydasını gördüğünüz bir yöntem varsa paylaşır mısınız?
Saten/ipek yastık kılıfı, saç yağı, serum, tarak seçimi veya başka bir yöntem...
Belki hepimizin bilmediği küçük ama etkili bir bakım püf noktası vardır.
Kategori:
Saç & Vücut Bakımı
Ilgili Konular:
Isı Koruyucu Saç Ürünleri Gerçekten Gerekli mi? Nasıl Kullanılmalı?
Saçları Her Gün Yıkamak Zararlı mı? Saç Yıkama Sıklığı Nasıl Olmalı?
İnce Telli Saçlar İçin Bakım Rehberi
Ferritin Nedir? Kadın Sağlığı ve Saçlar İçin Neden Bu Kadar Önemli?