Zeynep
Çalışkan Üye
Zilhiccenin son gününde okunacak bu duayı?
" Pazartesi günü İkindiden sonra :
" GÜNEŞ BATMADAN ÖNCE:
(3 Defa Okunacak)
YILLIK HESAP DEFTERİNİ BU DUA İLE KAPATANIN ALLAH'IN İZNİYLE GÜNAHLARI BAĞIŞLANIR...
HİCRİ YILBAŞI SENE SONU DUASI
ZİLHİCCENİN SON GÜNÜ OLAN PAZARTESİ Günü AKŞAM EZANI OKUNMADAN
OKUNMALIDIR.
HİCR-İ yılbaşı sene sonu Duasını okuyana şeytan;
“Biz, bu sene yorulup bu günahları işletmek için zahmet çektik*
*O bir anda hepsini sildirdi” diyerek yüzüne toprak saçarak kaçar.
SENE SONU DUASI:
Rivayet olunduğuna göre; “HER KİM zilhiccenin sonunda üç kere:
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
”وَصَلَّى اللّٰهُ عَلٰى سَيِّدِنَا* *مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ اَللّٰهُمَّ مَا عَمِلْتُهُ فِي* *هٰذِهِ السَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُوَنَسِيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَحَلُمْتَ عَلَىَّ بَعْدَ قُدْرَتِكَ عَلٰى عُقُوبَ* وَدَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ مِنْهُ بَعْدَ جَرآءَتِي عَلٰى مَعْصِيَتِكَ اَللّٰهُمّ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْلِي وَمَا عَمِلْتُ فِيهِ مِنْ عَمَلٍ تَرْضَاهُ وَوَعَدْتَنِي عَلَيْ الثَّوَابَ فَأَسْأَلُكَ اَللّٰهُمَّ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ أَنْ تَقْبَلَهُ مِنِّي وَلَا تَقْطَعَ رَجَائِ مِنْكَ يَاكَرِيمُ وَصَلَّى اللّٰهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ.“
Bismillahirrahmanirrahim
Ve Sallallhû Teâla Alâ Seyyidinâ MUHAMMED'iv Ve Alâ Âlihi Ve sahbihi Ve Sellem
Allahümme mâ Amiltühü Fi Hazihisseneti Mimma Neheyteni Anhü Velem Terzâhû Ve Tesitühü Velem Tensehû Ve Halümte Aleyye Beâde Kudratike Alâ Uqubeti Ve Deav-teni İlet-tevbeti Minhü Beâde Cerâ-eti Alâ Meaşiyetike Allahümme Fe inni Esteğfiruke Minhü Feğfirli Ve Mâ Amiltü Fihi Min Amelin Terzâhû Ve Vead-te Aleyhissevâbe Fe Es' elükellahümme Ya Kerimü Ya Zel Celali Vel İkrami En Teq-belehü Minni Velâ Teqnâ Racâ-i Minke Ya Kerimü Ve Sallallahû Teâla Seyyidinâ MUHAMMED'iv Ve Alâ Âlihi Ve sahbihi Vesellim.
“Ey ALLAH ﷻ !
Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden bu sene her ne
yaptıysam, ben onları unuttum, Sen ise unutmadın. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin. Ey ALLAH ﷻ!
Ben bütün bunlardan dolayı Senden mağfiret diliyorum.
Beni bağışla!
Ey kerem sâhibi!
Ey celâl ve ikrâm sâhibi!
Senin râzı olup bana sevap vaadettiğin hangi amelleri bu sene işlediysem, Senden dilerim ki, onları kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin!
Ey kerem sâhibi, kabul eyle! Efendimiz MUHAMMED’e ve âl-i ashâbına salât-ü SELÂM EYLE!”
derse, şeytan:
“Biz, bir sene yorulup bu günâhları işletmek için zahmet çektik, O bir anda hepsini sildirdi!” deyip yüzüne toprak saçarak kaçar "
(Allâme Safûrî, Nüzhetü’l-*mecâlis:1/156; Mâü’l-ayneyn, Na‘tü’l-*bidâyât, sh:165)