🌿 Esra ve Arkadaşlarının Kaz Dağları Yolculuğu
Esra ve Arkadaşlarının Kaz Dağları Yolculuğu
Sütüven ve Hasan Boğuldu’nun İç İçe Geçen Hikâyesi
Şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşma isteği Esra’nın içinde uzun zamandır büyüyen bir düşünceydi. Günler birbirine benziyor, tempo hiç düşmüyordu. Bu yüzden iki yakın arkadaşıyla birlikte Kaz Dağları’na doğru bir kamp yolculuğu planladığında, bu sadece bir gezi değil; aynı zamanda bir kaçış, bir nefes alma isteğiydi.Yola çıktıklarında arabada garip bir heyecan vardı. Hem bilinmeyene giden bir merak, hem de doğayla yeniden buluşmanın verdiği huzur… Şehir geride kaldıkça, hava değişiyor, manzara yeşile dönüyor, sanki dünya yavaşlıyordu.
Yol: Şehirden Doğaya Geçiş
Kaz Dağları’na yaklaştıkça hava serinledi, oksijen arttı, konuşmalar bile yumuşadı. Arada verilen kısa molada zeytinyağlı yemekler yenildi. Sade ama doğal bu lezzetler, yolculuğun bile bir parçası haline gelmişti. Esra, o an fark etti: “Buraya sadece gezmeye değil, gerçekten hissetmeye geliyoruz.”
Varış: Kampın Kurulması
Kamp alanına ulaşıldığında ilk iş çadırları kurmaktı. Birlikte hareket eden üç arkadaş, kısa sürede küçük bir yaşam alanı oluşturdu. Ağaçların gölgesi, kuş sesleri ve rüzgârın hafifliği… Şehirde unutulan ne varsa burada geri geliyordu.Çadırlar kurulduktan sonra yürüyüş başladı. Asıl hikâye de burada, doğanın derinliklerinde kendini göstermeye başlayacaktı.
Sütüven Şelalesi: Gücün İlk Hissi
İlk durak Sütüven Şelalesi oldu. Su, yüksekten büyük bir güçle düşüyor, kayalara çarpıp yeniden doğuyordu. Gürültüsü bile insana yaşam hissi veriyordu. Soğukluğu ise neredeyse bedeni değil, zihni bile uyandıracak kadar keskindi.
Ama asıl hikâye biraz ileride, Hasan Boğuldu Şelalesi’nde başlıyordu.
Hasan ve Emine: Aşkın Yükü
Bölge halkının anlattığına göre bu vadiler sadece doğanın değil, aynı zamanda yarım kalmış bir aşkın da izlerini taşıyordu.Hasan, güçlü, çalışkan ama yoksul bir gençti. Emine ise sevdiği adamı yüreğiyle seçmiş, fakat ailesinin sözünden çıkamayan bir genç kızdı. İkisinin arasında saf bir sevgi vardı; konuşulmamış ama hissedilen, bakışlarla büyüyen bir bağ…
Fakat Emine’nin ailesi bu sevgiye razı değildi. Hasan’a bir şart koydular. Eğer Emine ile evlenmek istiyorsa, her gün dağlardan ağır tuz yüklerini sırtında taşımalıydı. Öyle bir yoldu ki bu; dik, zor, yorucu ve acımasız…
Ama Hasan, aşkının gücüyle bunu kabul etti.
Günler boyunca sırtında ağır tuz çuvallarıyla dağları aştı. Her adımda Emine vardı aklında. Her düşüşünde yeniden kalktı. Çünkü onun için bu sadece bir yük değil, sevdiğine ulaşma umuduydu.
Fakat doğa acımasızdı. Bir gün yine ağır yüküyle yola çıktığında, yorgunluk bedenini teslim aldı. Sütüven Şelalesi’nin gür sesiyle akan sularının yakınında, dengesini kaybetti… ve suya kapıldı.
O andan sonra Hasan’ın adı, bu vadide bir efsaneye dönüştü.
Emine ise bekledi… Ama bekleyişi bir kavuşmaya değil, sonsuz bir eksikliğe dönüştü. O yüzden bu yer sadece bir şelale değil;
yarım kalmış bir aşkın sessiz tanığı oldu.
Esra’nın Sessizliği
Esra ve arkadaşları bu hikâyeyi dinlerken bir süre konuşamadılar. Akan su artık sadece su değildi. Sanki geçmişten gelen bir hikâyeyi taşıyordu.Doğa, sadece güzelliğiyle değil; içinde sakladığı acılarla da büyüleyiciydi.
Sonuç: Bir Gezi Değil, Bir His
O günün sonunda Esra şunu fark etti: Bu yolculuk sadece bir kamp değil, bir hikâyenin içine girmekti.
Kaz Dağları sadece bir doğa alanı değil, yaşanmış ve yarım kalmış duyguların sessizce aktığı bir yerdi.
Çadırlarına döndüklerinde herkesin içinde aynı his vardı:
“Bazı aşklar yaşanmaz, ama sonsuza kadar anlatılır.”
Sütüven Şelalesi Görsel Resimler;
Sabahattin Ali - Hasan Boğuldu şiiri
Uzaklardan sesin aldım
Çevreni derede buldum
Nereye gittiğin bildim
Hasanım arkandan geldim
Sarı kahküllü, dal boylum;
Saz benizli, ayva tüylüm;
Tatlı sözlüm, melek huylum;
Hasanım arkandan geldim.